Asiatiska tacos tar plats på middagsbordet

NYHETER: Fem spännande nyheter från Santa Maria som underlättar asiatisk matlagning

En trend som flyttar in i köket

För 30 år sedan gjorde Santa Maria tacokvällen till en svensk klassiker. Nu kommer nästa kapitel: asiatiska tacos. Intresset för asiatiska smaker har skjutit i höjden de senaste åren och många vill laga mer hemma – gärna enkelt, snabbt och tillsammans.

Så fungerar konceptet

Upplägget är bekant för alla som gillar tacokväll: en mjuk wrap som bas, en smaksättning i pannan och en god topping-sås ovanpå. Lägg till grönsaker och valfritt protein, så är det bara att plocka och bygga vid bordet – perfekt med familj eller vänner.

Fem nyheter i butik från vecka 34

Asian Wrap Rice Flour – mjuka wraps bakade på 80 % rismjöl. För allra bäst konsistens ångas de, men de kan även värmas snabbt i mikro.

Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic – häll direkt i pannan till kyckling, tofu eller grönsaker. Medelstark, söt och vitlöks-doftande.

Crispy Coating Garlic with a hint of Ginger – kryddmix som ger krispiga “bites” i ugn eller airfryer.

Toppingsås Hot Kimchi Style – gochujang, vitlök och chili flakes för en lagom het finish.

Toppingsås Sweet Korean BBQ – varm sötma från ingefära och fyllig smak av gochujang.

Lätta serveringstips

Snabbt grönt: Stek broccoli, morotsslantar och sockerärter hastigt i pannan, vänd ner Stir Fry-såsen och fyll wrapsen.

Krispigt på 15 minuter: Vänd tärnad tofu eller kyckling i Crispy Coating och kör i airfryer/ugn. Toppa med Hot Kimchi Style.

Milda barnsmaker: Servera wraps med gurka, romansallad och majs vid sidan, och låt var och en välja sås – Sweet
Korean BBQ är en snäll start.

Text: Thomas Ekh
Produktbilder: Paulig


Recept

Sweet Chili-tacos med asiatiska smaker

4 portioner

Ingredienser:

  • 100 g blandad grönsallad
  • 100 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven eller i stavar
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1 knippe thaibasilika eller koriander
  • 50 g cashewnötter, hackade
  • 500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
  • 1 msk olja
  • 1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
  • 1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
    Topping:
  • Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ
  • Santa Maria Toppingsås Sesame & Soy Mayo

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.
  2. Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 min. Sänk värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 min. Håll varmt.
  3. Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktion-erna på förpackningen.
  4. Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med
    såserna och garnera med de färska kryddorna och nötter.

Kycklingtacos med koreansk twist

4 portioner

Ingredienser:

  • 100 g blandad grönsallad
  • 100 g rödkål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven eller i stavar
  • 1 knippe rädisor, tunt skivade
  • 1 knippe thaibasilika eller koriander
  • 50 g cashewnötter, hackade
  • 500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
  • 1 msk olja
  • 1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
  • 1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
    Topping:
  • Santa Maria Toppingsås Sweet Chili Mayo
  • Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Blanda kycklingbitarna med olja och kryddmix i en skål. Lägg kycklingen på en plåt i ugnen i ca 15 min tills den är
    gyllene. (Du kan också tillaga kycklingen i airfryer i 180°C
    i 10 min.)
  3. Blanda vitkål, morötter, toppingsåser och limejuice till en coleslaw.
  4. Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktion-erna på förpackningen.
  5. Fyll bröden med gurka, coleslaw, kyckling och mango. Toppa med såserna och garnera med färsk koriander och
    salladslök.

Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.

Artikeln är publicerad i kategorierna: Nyheter | Startsida | Västervik