En restaurang för alla  

Efter många år på Trädgårdshotellet tillträdde Sandra Lindander som restaurangchef  på Industrigallerian i Åtvidaberg för ett och halvt år sedan. Här serveras både husmanskost, buffé och lättare rätter – och alla som vill är välkomna att äta. 

     – Jag tror inte alla vet om att alla är välkomna till oss för att äta, men fler och fler hittar hit utifrån, säger Sandra Lindander, restaurangchef på Industrigallerian.  

Sandra, 43 år, har en lång bakgrund inom hotell och restaurang. Hon växte upp i Skänninge, med rötter i Åtvidaberg, där hon också bor idag. Hennes karriär började på Trädgårds-hotellet i Åtvidaberg (nuvarande Villa Baro), där hon arbetade i 17 år.  

Vad erbjuder restaurangen? 

Menyn är bred och varierad. På lunchmenyn finns husmanskost serverad på tallrik, bufféalternativ med fokus på klimatsmart mat och à la carte-rätter som hamburgare, kebab och sallader. Lunchen varieras dagligen, med favoriter som raggmunk med fläsk, flygande jacob och fish ’n’ chips på restaurangens eget sätt. 

     – Maten ska vara varierad, och vi försöker alltid hitta nya sätt att locka våra gäster. Raggmunk och köttfärsbiffar är alltid populärt, säger Sandra.  

För att minska matsvinn säljer restaurangen överbliven mat från lunchen i matlådor – ett sätt att kombinera hållbarhet med god mat. Förutom lunch serveras även frukost med smörgåsar, kaffe och lättare fika.  

    – Vi har temavecka var fjärde vecka, med olika teman på luncherna, bland annat har vi haft 80-talstema, Vilda
Västern-tema och Kärlekstema, berättar Sandra. 

Catering och specialbeställningar 

Utöver lunch och frukost under ordinarie öppettider erbjuder restaurangen smörgåstårtor, smörgåstårtbitar och catering.  

     – Vi försöker alltid lösa det mesta, det är kul med variation och lite kreativitet, säger Sandra.

Text: Frida Almqvist  
Foto: Privat

Artikeln är publicerad i kategorierna: Närheter | Åtvidaberg