Från burrata till ostsnacks – Italiensk matglädje i nya former

NYHETER: Italienska nyheter från Granarolo

Granarolo breddar sitt sortiment med tre nyheter för alla som älskar italienska smaker.

Första nyheten är Stracciatella, den krämiga blandningen avstrimlad mozzarella och grädde som är hjärtat i en burrata. Perfekt att toppa pasta, risotto eller sallad med – eller bara njuta som den är med olivolja och bröd.


Andra nyheten, Baking Burrata, bjuder på en helt ny matupplevelse. En burrata fylld med kryddig ’Nduja och frisk citrus-
topping tillagas direkt i den medföljande terrakottaskålen och blir klar på bara en kvart.


Som tredje nyhet lanseras Cheese Snack Pesto, spröda ostsnacks gjorda av ugnsbakad Quattrocento och smaksatta med klassisk pesto från Ligurien.


– Att lansera Stracciatella och våra andra nyheter är ett naturligt steg för oss som vill inspirera fler svenskar att
upptäcka och njuta av det äkta italienska köket, säger Luca Tonin, VD Granarolo Nordic.

Alla produkter är tillverkade i Italien, med samma passion och tradition som alltid.

Text: Thomas Ekh


Recept

Pasta e fagioli

En riktigt smakrik pasta där allt tillagas i samma gryta och toppas med krämig Stracciatella. Minimalt med disk och massor med smaker – comfort food på högsta nivå!

Tillagning: 40 minuter
4 personer

  • 2 st Granarolo Stracciatella à 150 g
  • 300 g kort pasta, exempelvis tortiglioni
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 stjälkar selleri
  • 2 morötter
  • 2 msk torkad oregano
  • 800 g finkrossade tomater
  • ca 4 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 460 g förkokta borlottibönor, avrunna
  • 1 dl finhackad svartkål
  • 1 dl finhackad persilja
  • ½ citron, saften
  • salt & svartpeppar
  • Extra Jungfruolivolja att steka i

Gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i en gryta med lite olivolja. Skär selleri och morötter i jämnstora bitar, låt dem steka med löken i 5 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.

Lägg i krossade tomater, vatten, lagerblad och buljongtärningarna. Koka tills morötter och selleri börjar mjukna, cirka 10 minuter.

Häll upp 3 dl av tomatsåsen i en mixer tillsammans med hälften av bönorna, mixa helt slätt och lägg tillbaka i grytan. Tillsätt pasta och när pastan har cirka 5 minuter kvar tillsätt resten av bönorna samt kål och persilja. Låt allt koka tills pastan är färdig. Smaka av med citron, salt och peppar.

Lägg upp i skålar och toppa med en ljuvlig mängd Granarolo Stracciatella.

Servera med ett gott bröd och njut!


Pasta al limone e Stracciatella

En fräsch och snabblagad pasta med citron, vitlök och pinjenötter och krämig Stracciatella som
pricken över i:et. Perfekt när man vill ha något himmelskt gott men ändå lättlagat på tallriken.
Buon Appetito!

Tillagning: 20 minuter
4 personer

  • 1 st Granarolo Stracciatella à 150 g
  • 50 g Granarolo Quattrocento
  • 400 g lång pasta, exempelvis linguine
  • 70 g pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 ekologiska citroner
  • ½ dl Extra Jungfruolivolja
  • färsk basilika
  • salt & svartpeppar

Topping:

  • 1 st Granarolo Stracciatella à 150g
  • Granarolo Quattrocento

Gör så här:
Riv Quattrocento och lägg i en matberedare tillsammans med pinjenötter och skalad vitlök. Tvätta citronerna noga, tillsätt skalet från en (pass på så att du inte får med det vita) och saften från båda citronerna samt olivolja och en handfull färska basilikablad. Mixa helt slätt.

Addera Stracciatella till citronsåsen och pulsera matberedaren så att osten finfördelas. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer citron.

Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spar lite pastavatten när du häller av pastan. Blanda pasta och såsen, späd med lite varmt pastavatten för önskad konsistens.

Lägg upp på tallrikar. Strö över finhackad basilika och nymalen svartpeppar. Toppa med Stracciatella, lite olivolja och riven Quattrocento. Servera direkt och njut!


Receptet är framtaget av Linnéa Seidel för Granarolo 2025.

Artikeln är publicerad i kategorierna: Startsida | Valdemarsvik