Santa Maria, som är synonymt med tacos i Sverige, lanserar i början av 2024 en spännande nyhet gjord på vit majs, en tortilla med autentiska smaker från Mexiko.
Dessa små, mjuka tortillabröd erbjuder den karakteristiska mexikanska majssmaken med en lenare konsistens än de traditionella tortillorna av gul majs.
Den spännande nyheten kommer att ingå i The Collection, som inkluderar produkter perfekta för ”street style tacos”. När du samlar vänner och familj för en klassisk tacomiddag med runtskickande av skålar, samtal och skratt kan du med produkterna i The Collection enkelt addera nya spännande inslag. Servera förslagsvis en street style bifftaco med karamelliserad lök och smulad salladsost, silverlök och koriander i den nya, mjuka majstortillan.
Utöver nyheten innefattar Santa Marias The Collection: Chickpea Tortilla Chips, Tortilla Corn & Wheat, Spice Paste Chicken Tacos, Spice Paste Beef Tacos, Lime & Jalapeño Mayo, Peach & Chili Salsa, Tomatillo Salsa och Taqueria Salsa.
RECEPT Bifftaco i marjstortilla med karamelliserad lök
Ingredienser för 4 portioner:
• 1 paket Santa Maria White Corn Tortilla
• Biff, 500 g
• 1 påse Santa Maria Spice Paste Beef Tacos
• 1 msk olja, till stekning
• 2 gula lökar, tunt skivade
• 2 msk smör
• 1 tsk socker
Tillbehör:
• 1 paket mjuk salladsost, 120 g
• 1 silverlök, fint hackad
• 1 kruka koriander, hackad
• 1 flaska Santa Maria Taqueria Salsa
Gör så här:
• Hetta upp en stekpanna med olja, torka av biffarna och stek på hög värme, ca 1,5 minuter på varje sida, beroende på tjocklek.
• Lägg biffarna på en skärbräda och låt dem vila.
• Stek löken i smör på medelhög värme i en mindre panna eller tjockbottnad kastrull.
• Löken ska bli riktigt gyllenbrun och mjuk. Häll på socker som får karamellisera med i löken.
Förbered resten av tillbehören:
• Hacka silverlök och koriander.
• Smula salladsosten.
• Värm White Corn Tortillas enligt instruktionen på paketet, håll dem varma i en ren handduk.
• Skiva biffen i tunna strimlor.
• Hetta upp stekpannan, lägg tillbaka köttet och häll på Spice Paste Beef Tacos. Rör om ordentligt, värm ca 1 minut.
• Montera tacon, börja med lök i botten av tortillabrödet, lägg på kött, salladsost, toppa med Taqueria Salsa och garnera med silverlök och koriander.
Tips: gör rätten vegetarisk genom att byta ut köttet mot 700 g svamp istället. Stek på samma sätt men under längre tid, tillsätt Spice Paste Beef Tacos när svampen är klar.
RECEPT Kycklingtaco med krämig majsfyllning
En härlig kycklingtaco med inspiration från streetfood och smak av Mexiko. Ett gott och
enkelt sätt att addera nya spännande inslag på tacobordet.
Ingredienser för 4 portioner:
• 1 paket Santa Maria White Corn Tortillas
• 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
• 1 påse Santa Maria Spice Paste Chicken Tacos
• 1 msk naturell olja
• 1 dl vatten
Krämig majs & chilifyllning:
• 1 burk majs, ca 150g
• 1 ½ dl grädde
• ½ tsk Santa Maria Red Hot Chili Flakes
• ½ tsk salt
Snabbpicklad rödlök:
• 1 rödlök
• ½ tsk salt
• 1 tsk socker
• 2 msk vinäger
• Sallad & tillbehör:
• 1 ask körsbärstomater
• 1 romansallad
• 1 burk Santa Maria Chunky Salsa Medium
• 100 g riven ost
• 1 kruka koriander
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200⁰C
- Lägg kycklingen i en ugnssäker form, blanda Spice Paste Chicken Tacos med
vatten och blanda med kycklingen, tillaga i ugnen i ca 15-20 minuter, tills
kycklingen är genomstekt. - Rosta majs i en torr panna tills den får lite färg, tillsätt grädde, chiliflakes och salt.
Låt koka på svag värme tills det blir krämigt. - Skär rödlöken i tunna skivor. Snabb-pickla rödlök genom att blanda salt, socker
och vinäger i en liten skål, tillsätt den tunt skurna rödlöken och låt stå cirka 15
minuter innan servering. - Halvera körsbärstomater och strimla salladen.
- Ta ut kycklingen från ugnen och dra isär den med två gafflar, blanda ihop den
trådiga kycklingen med såsen som blir i ugnsformen. - Värm tortillan enligt anvisningen på förpackningen.
- Servera tortillan tillsammans med kycklingen, majsröran, sallad, tomat, picklad
rödlök, riven ost, chunky salsa och koriander.