NYHETER: Gryts Sea Lodge gör storsatsning på mat, musik och möten
Med passion för mat, evenemang och värdskap blåser nya arrendatorerna liv i Gryts Sea Lodge
Nu vill de skapa ett levande hus
Bakom satsningen står erfarna entreprenörer med flera anläggningar i Stockholmsområdet, en av dem på uppdrag av ägaren till Gryts Varv. De har även tidigare jobbat med stora arenaproduktioner, konserter och evenemang i Stockholm. Nu vill de skapa ett levande hus i Gryt – med musikquiz, temakvällar, dansband, trubadurkvällar, gästkockar och kanske till och med en och annan överraskningskonsert. Det nämns även att det kan dyka upp kända artister i sommar.
– Vi vill tillbaka till känslan när Gryts Sea Lodge var en plats där det alltid hände något. Ett vardagsrum, en klubb och en restaurang – allt i ett, säger Connie Senftleben som är restaurangchef.
– Vi har redan tagit in flera lokala ungdomar i personalstyrkan, bland andra Clara och tvillingarna Viktor och Anton, vilket är bra för våra gäster att de känner igen några ansikten, fortsätter Connie. De sökte sig tillbaka själva utan att vi hunnit annonsera.
Klassisk mat i ny tappning
Köksmästaren Tony Fernström är en rutinerad profil i branschen med bakgrund från Grand Hôtel, toppkrogar i Stockholm och flera år som restaurangägare i Nya Zeeland och Thailand. Nu har han landat i Gryt för sommarsäsongen och vill sätta sin personliga prägel på både köket och atmosfären.
– Det här är ingen semester för mig, säger Tony. Jag är här för att jobba – och skapa något riktigt bra.
Maten kommer att ha en fransk-svensk grund med tydlig smak och klassiska rätter som gästerna känner igen.
– Jag tycker att man ska förstå vad man beställer. När menyn blir för tillkrånglad tappar man gästen. Vi vill laga mat med kvalitet – där gästen vet vad hen får, fortsätter Tony.
Menyn uppdateras löpande men några populära favoriter får vara kvar. På lunchen serveras dagens rätt med svensk husmanskost samt några alternativ från ordinarie menyn.
Boende med utsikt – och brunch på sikt
Hotellverksamheten får också nytt liv. Frukosten hyllas redan som ”magisk”, och framåt hösten planeras även söndagsbruncher i samma anda. Det finns dessutom planer på vin- och romprovningar, matlagningskurser och konferenspaket.
– Alla ska känna sig välkomna här, oavsett om man kommer i seglarskor eller sandaler. Värdskapet är nyckeln till allt,
säger Connie.
Samarbete med lokala entreprenörer
De har ambitionen att jobba med lokala aktörer och entreprenörer, både när det gäller leveranser och samarbeten kring evenemang. Det finns gott om kompetens i området – det gäller bara att koppla ihop rätt personer.
Planerna är att utnyttja lokala kontakter för att få till musikquiz, danskvällar, vinprovningar och liknande. Det ska finnas något för alla – både för turister och fastboende.
Sociala medier, kampanjer och Snapchat-rabatter
Satsningen bygger också på ett aktivt digitalt arbete. Gryts Sea Lodge kommer att synas på Instagram, TikTok och även Snapchat – där man lanserar kampanjer, tävlingar och rabatter med roliga klipp och kreativa budskap.
– Man kan till exempel få betala för en, men äta för två – men bara om man vet rätt kod från Snapchat. Det ska vara kul och lockande, avslutar Connie.
Fakta:
Gryts Sea Lodge, Hummelvik, Gryt
Telefon 076-281 90 41
Hemsida www.grytsvarv.se
Instagram, Facebook, TikTok: #grytssealodge
Text: Thomas Ekh
Foto: Thomas Ekh och Gryts Sea Lodge






















