NYHETER: Fem spännande nyheter från Santa Maria som underlättar asiatisk matlagning
En trend som flyttar in i köket
För 30 år sedan gjorde Santa Maria tacokvällen till en svensk klassiker. Nu kommer nästa kapitel: asiatiska tacos. Intresset för asiatiska smaker har skjutit i höjden de senaste åren och många vill laga mer hemma – gärna enkelt, snabbt och tillsammans.
Så fungerar konceptet
Upplägget är bekant för alla som gillar tacokväll: en mjuk wrap som bas, en smaksättning i pannan och en god topping-sås ovanpå. Lägg till grönsaker och valfritt protein, så är det bara att plocka och bygga vid bordet – perfekt med familj eller vänner.
Fem nyheter i butik från vecka 34
Asian Wrap Rice Flour – mjuka wraps bakade på 80 % rismjöl. För allra bäst konsistens ångas de, men de kan även värmas snabbt i mikro.
Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic – häll direkt i pannan till kyckling, tofu eller grönsaker. Medelstark, söt och vitlöks-doftande.
Crispy Coating Garlic with a hint of Ginger – kryddmix som ger krispiga “bites” i ugn eller airfryer.
Toppingsås Hot Kimchi Style – gochujang, vitlök och chili flakes för en lagom het finish.
Toppingsås Sweet Korean BBQ – varm sötma från ingefära och fyllig smak av gochujang.
Lätta serveringstips
Snabbt grönt: Stek broccoli, morotsslantar och sockerärter hastigt i pannan, vänd ner Stir Fry-såsen och fyll wrapsen.
Krispigt på 15 minuter: Vänd tärnad tofu eller kyckling i Crispy Coating och kör i airfryer/ugn. Toppa med Hot Kimchi Style.
Milda barnsmaker: Servera wraps med gurka, romansallad och majs vid sidan, och låt var och en välja sås – Sweet
Korean BBQ är en snäll start.
Text: Thomas Ekh
Produktbilder: Paulig

Recept
Sweet Chili-tacos med asiatiska smaker
4 portioner
Ingredienser:
- 100 g blandad grönsallad
- 100 g rödkål, tunt strimlad
- 1 morot, riven eller i stavar
- 1 knippe rädisor, tunt skivade
- 1 knippe thaibasilika eller koriander
- 50 g cashewnötter, hackade
- 500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
- 1 msk olja
- 1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
- 1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
Topping: - Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ
- Santa Maria Toppingsås Sesame & Soy Mayo
Gör så här:
- Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.
- Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 min. Sänk värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 min. Håll varmt.
- Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktion-erna på förpackningen.
- Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med
såserna och garnera med de färska kryddorna och nötter.
Kycklingtacos med koreansk twist
4 portioner
Ingredienser:
- 100 g blandad grönsallad
- 100 g rödkål, tunt strimlad
- 1 morot, riven eller i stavar
- 1 knippe rädisor, tunt skivade
- 1 knippe thaibasilika eller koriander
- 50 g cashewnötter, hackade
- 500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
- 1 msk olja
- 1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
- 1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
Topping: - Santa Maria Toppingsås Sweet Chili Mayo
- Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°C.
- Blanda kycklingbitarna med olja och kryddmix i en skål. Lägg kycklingen på en plåt i ugnen i ca 15 min tills den är
gyllene. (Du kan också tillaga kycklingen i airfryer i 180°C
i 10 min.) - Blanda vitkål, morötter, toppingsåser och limejuice till en coleslaw.
- Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktion-erna på förpackningen.
- Fyll bröden med gurka, coleslaw, kyckling och mango. Toppa med såserna och garnera med färsk koriander och
salladslök.
Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.
