NYHETER: Det går vilt till med ny ägare på Almviks Café
Almviks Café slog åter upp dörrarna den 31 maj med nya ägaren Pelle Frisell. Han är även en stark förespråkare för viltkött, han både jagar själv och har ett godkänt slakteri i Västervik.
När jag pratar med Pelle så är det en engagerad och driven företagare jag har framför mig, med många spännande idéer och järn i elden. Han har drivit golfrestaurangen i Loftahammar, catering till exempelvis bröllop, sålt mat på olika festivaler, driver REKO-ring Tjust med närproducerade varor och Viltkött i Tjust med slakteri och butik samt arbetar som inredare av hotell och restauranger. Han hinner även med att jaga själv.
Perfekt läge
Almviks Café ligger perfekt till vare sig du åker bil, båt eller buss. Med E22 utanför passerar tusentals fordon varje dag. Även buss 23 mellan Västervik och Edsbruk stannar utanför. Kommer du med egen båt är Gamlebyviken bara några hundra meter bort.
Grill och bar, café och gårdsbutik
Under högsäsong kommer Almviks Café hålla öppet tisdagar-torsdagar samt söndagar kl. 11-17 och fredagar-lördagar kl. 11-20. Måndagar är stängt.
Menyn erbjuder många spännande maträtter med grillmeny, barbeque och napolitansk pizza. Han säkerställer kvalitén på maten genom samarbete med Wadstens Chark i Loftahammar och Bjursunds slakteri i Valdemarsvik. De har även fullständiga rättigheter så det går att ta något starkt till maten.
- Temat är viltkött, med burgare, korv och pizza, säger Pelle med ett leende.
Grillen kommer alltid att vara på.
Det går att ta en fika med kaffebröd och smörgåsar att välja bland. Eller en glass.
Inom kort öppnas även en gårdsbutik där närproducerade varor är till salu.
Ett brett utbud av evenemang
Efter sommarsäsongen kommer Pelle ha öppet på helger. Men det går även bra att boka andra dagar för sällskap, både privat och företag.
- Det kan även bli aktuellt med julbord, avslutar Pelle.
Text & foto: Thomas Ekh